DM BOŚ nagrodzony przez TGE oraz IRGiT

Warszawa, 27.06.2016 r. Towarowa Giełda Energii przyznała DM BOŚ nagrodę Platynowego Megawata - za największą aktywność na rynkach gazu wśród domów maklerskich w roku 2015. Z kolei Izba Rozliczeniowa Giełd Towarowych doceniła biuro przyznając wyróżnienie „Złote Obroty” za wkład w uruchomienie Izby Rozliczeniowej i Rozrachunkowej.

Podczas zakończonego 22 czerwca br. IX Forum Obrotu 2016 organizowanego przez Towarową Giełdę Energii nagrodzeni zostali najaktywniejsi uczestnicy rynku towarowego za wkład w jego rozwój. Radosław Olszewski, Prezes Zarządu DM BOŚ S.A. odebrał z rąk Ireneusza Łazora, Prezesa Zarządu TGE, nagrodę Platynowego Megawata za największą aktywność na rynku gazu wśród domów maklerskich w 2015 roku.

W roku 2015 na rynku gazu prowadzonym przez TGE S.A. udział obrotów generowanych przez klientów DM BOŚ wyniósł ponad 10%, stopniowo pnąc się w górę również w kolejnych miesiącach bieżącego roku. „Rynek nieprzerwanie dostrzega i docenia nasz wkład i zaangażowanie. Po raz kolejny w tym roku nasza aktywność na rynku energii została nagrodzona. W maju br. DM BOŚ został wyróżniony przez GPW za największy wzrost liczby abonentów na dane z Towarowej Giełdy Energii w 2015. Dobra opinia jaką nasz DM ma na rynku finansowym i towarowym oraz dbałość o najwyższy standard usług i oferty przyciąga do nas nowych klientów.” – mówi Andrzej Zakrzewski, Dyrektor Departamentu Rynków Energii. „Dlatego też podziękowania kieruję przede wszystkim do naszych Klientów za okazane nam zaufanie” – dodaje.

Na tej samej uroczystności DM BOŚ został uhonorowany statuetką Złote Obroty 2015 za wkład w uruchomienie Izby Rozliczeniowej i Rozrachunkowej. Wyróżnienie IRGiT wręczył Dariusz Bliźniak - Prezes Izby Rozliczeniowej Giełd Towarowych S.A. “Mieliśmy rzadką możliwość podzielić się praktyczną wiedzą zdobytą przez nasze biuro na rynku instrumentów finansowych i współtworzyć tym samym Izbę Rozliczeniową i Rozrachunkową” – mówi Andrzej Zakrzewski.

„Bardzo cieszymy się z nagród przyznanych nam przez TGE i IRGIT. Jesteśmy bardzo aktywnym biurem w obszarze rynków towarowych, od wielu lat uczestniczymy w kształtowaniu się mechanizmów giełdowego obrotu energią elektryczną, gazem ziemnym i prawami majątkowymi. Z roku na rok umacniamy swoją pozycję wśród uczestników tych rynków, a te nagrody są potwierdzeniem naszego wysiłku włożonego w rozwój i upowszechnianie wiedzy na temat ich funkcjonowania.” - powiedział Radosław Olszewski, Prezes Zarządu DM BOŚ S.A.